Algemene informatie

Jacobs, Etjen

Datum overlijden: 31-03-1776
Echtgeno(o)t(e) van: Beerent Luilofs

Kerk te Oosternieland
Grafaanduiding: X

Locatie graf
Buiten de kerk

Grafschrift
Anno 1776 den 31 Maart is de Eerbare ETJEN IACOBS Weduwe van Wijlen de Eersamen BEERENT LUILOFS in leeven Woonagtig op het Oosternie lant in de kleine Arck in het 55ste Jaar haares Ouderdoms soo wij hoo- pen seer Christelijk in den HEERE Ontslaapen ver= wagtende Een Zaalige Op= standinge ten eeuwigen leeven alleen Uit genaaden Door IESUM CHRISTUM. Van Aarde sijn wij VoortGebragt, Tot Aarde moet wij al weer Gaan, O hoe Gelukkig is hij Geagt, De Eeuwig in Gods Gunst mag staan.

Zerk: Liggende steen (hardsteen)
Afmetingen zerk: (lxbxdiepte) 90x72,5x7
Type graf: Geen graf
Datum inventarisatie: 22-05-2007

Toelichting
De zerk betreft een losse grafsteen, die tijdens de restauratie van 1987 is gevonden in de dam die de toegang tot het kerkterrein vormt. Daar was tot die tijd een aantal achttiende-eeuwse zerken gebruikt ter ondersteuning van de dam. De steen heeft meer dan tien jaar tegen de zuidmuur van de kerk gestaan en ligt nu op het kerkhof. De steen bedekt dus geen graf.

Iconografie
Temidden van de graftekst is een wapenschild afgebeeld met een huismerk en daaronder drie klaverbladen. Het huismerk bestaat uit een X-vorm en een ruit die door elkaar heen lopen. (Dit is huismerk 448 in A. Pathuis, Groninger gedenkwaardigheden (Assen/Amsterdam 1977) 943).